Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Microsoft Ontslaat Weer Honderden Medewerkers Van Gameafdeling

Microsoft ontslaat weer honderden medewerkers van gameafdeling

Redmond-softwaregigant bevestigt ontslagen bij 343 Industries en Bethesda

Microsoft heeft bevestigd dat het honderden werknemers heeft ontslagen bij 343 Industries, de ontwikkelaar achter de 'Halo'-franchise, en Bethesda, de studio achter 'The Elder Scrolls' en 'Fallout'. Het nieuws volgt op eerdere ontslagen bij Microsoft in januari, waarbij ongeveer 10.000 banen verloren gingen. De ontslagen bij 343 Industries en Bethesda maken deel uit van een bredere reorganisatie van de gamedivisie van Microsoft, waarbij de focus wordt verlegd naar grotere franchises en live-servicemodels.

Impact op 'Halo' en andere franchisetitels onduidelijk

De impact van de ontslagen op de ontwikkeling van toekomstige 'Halo'-titels is nog onduidelijk. 343 Industries was bezig met de ontwikkeling van 'Halo Infinite', dat in 2021 werd uitgebracht, maar sindsdien is geplaagd door technische problemen en vertragingen bij de ontwikkeling. Het is onduidelijk hoe de ontslagen de ontwikkeling van toekomstige updates en uitbreidingen voor 'Halo Infinite' zullen beïnvloeden.

Bethesda gefocust op 'Starfield' en andere grote projecten

Bethesda is momenteel bezig met de ontwikkeling van 'Starfield', een nieuwe sciencefiction-RPG die later dit jaar moet verschijnen. De ontslagen bij de studio zullen naar verwachting geen grote impact hebben op de ontwikkeling van 'Starfield', aangezien het project al in een vergevorderd stadium is. Bethesda werkt ook aan andere grote projecten, zoals 'The Elder Scrolls VI' en 'Fallout 5', maar het is onduidelijk hoe de ontslagen de ontwikkeling van deze titels zullen beïnvloeden.

Microsoft richt zich op live-servicemodels en cloudgaming

De ontslagen bij 343 Industries en Bethesda zijn onderdeel van een bredere verschuiving in de strategie van Microsoft's gamedivisie. Het bedrijf richt zich steeds meer op live-servicemodels, waarbij games voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe inhoud en functies. Microsoft investeert ook zwaar in cloudgaming, waarbij games via internet worden gestreamd naar apparaten. Deze verschuiving in strategie vereist een andere benadering van gameontwikkeling, wat heeft geleid tot de ontslagen bij 343 Industries en Bethesda.

Toekomst van Xbox Game Studios onduidelijk

De ontslagen bij 343 Industries en Bethesda werpen vragen op over de toekomst van Xbox Game Studios, de gamedivisie van Microsoft. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in gameontwikkeling, maar het is onduidelijk of deze strategie succesvol zal zijn. De ontslagen zijn een teken dat Microsoft worstelt om zijn gamedivisie winstgevend te maken. Het blijft afwachten hoe het bedrijf zijn gamedivisie zal herstructureren en of het succes zal kunnen boeken met zijn focus op live-servicemodels en cloudgaming.


Comments